All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Da je danas živ, bio bi najponosniji otac: Čuvao je Slobodana Miloševića, a njegov sin sada čuva srpsku decu od droge (FOTO) (VIDEO)

Da je danas živ, Senta Milenković, najpoznatiji srpski telohranitelj i policijski general, senka bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, bio bi najsrećniji otac.

Njegov naslednik, Slobodan Milenković, načelnik odeljenja za narkotike u Policijskoj upravi za grad Beograd iz ruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića primio je zlatnu medalju za zasluge.

I dok je njegov otac čuvao Slobodana Miloševića, mlađi Milenković sad čuva decu i Srbiju od droge. Milenković je zaslužan za odlučnu borbu protiv narkotika, što je rezultiralo zaplenom velikih količina droge i njeno sklanjanje s ulica, kao i hapšenjem vodećih narko-dilera u Beogradu u poslednje dve godine otkako je na čelu odeljenja.

“Senta, majstore!” uzvikivali su studenti tokom demonstracija devedesetih Foto: e-stock.us

Na žalost, Senta nije dočekao da vidi sina kako prima visoko priznanje. Preminuo je pre dve godine i sahranjen je na Centralnom groblju u Beogradu.

POSMRTNI MARŠ ZA SENTU! Policija, političari i fudbaleri na sahrani SLOBINOG VERNOG DRUGA i TELOHRANITELJA (FOTO)

Slobodan Milenković se, kao i otac, zaposlio u MUP Srbije. Ipak, ne može se reći da je baš u potpunosti krenuo očevim stopama. Naime, Slobodan je karijeru započeo u beogradskoj kriminalističkoj policiji, dok je njegov otac Senta radio na obezbeđenju ličnosti najvišeg ranga.

Istorijska scena: Senta sa Miloševićem na stepeništu tadašnje Skupštine Jugoslavije kada je izabran za predsednika zemlje koje više nema Foto: Profimedia

Policijski general u penziji je punih 11 godina bio Miloševićev prvi pratilac i njegova verna senka. Stariji Milenković je postao poznat javnosti kada je na pomenu 600. godina od Kosovskog boja,statirao iza leđa tadašnjeg šefa države, Slobodana Miloševića s rukom na oružju.

Senta nije bio samo čuvar, već i šofer. Vozio je šefa i 7. marta 1992. u „tojoti karini 2“, kad je na njih u Ulici vojvode Putnika, iz suprotnog smera naletelo drugo vozilo. Skrenuo je i udario u betonski zid.

U stopu iza Miloševića: Senta na jednom od službenih putovanja s predsednikom Foto: Profimedia/AFP

Milošević je primljen na VMA, ukazana mu je medicinska pomoć i pušten je na kućno lečenje, zbog lakšeg potresa mozga, zbog čega i nije otišao na pregovore u Brisel. Kasnije su se pojavile priče da je Senta sve iscenirao kako bi poštedeo šefa od neprijateljske diplomatije EU.

Ova epizoda dobrodošla je studentima u zimskom protestu 1996/97. da se našale i pokažu da, osim što ima onih što čuvaju i voze predsednika, ima ko i da mu piše. Na transparentima su ispisali: „Slobo, ne menjaj vozača“ i „Senta, majstore“.

Susret u Moskvi: Sleva na desno – Danilo Ž. Marković, Borislav Milošević, Slobodan Milošević, Senta Milenković i Jevgenij Primakov, bivši ruski šef diplomatije Foto: Profimedia/AFP

U toku svog angažmana kao Miloševićev telohranitelj, Senta je bio čuvar Marka Miloševića i Slobin lični vozač. A koliko je Milošević bio oduševljen Milenkovićem najbolje govori Miloševićeva rečenica koju su svi mediji često navodili: “Od ovog čoveka neću se odvajati do kraja života”.

Pored Milenkovića , predsednik Srbije za Dan policije i MUP-a Srbije uručio je zlatne medelje za hrabrost policajcu Radoslavu Lazoviću iz Policijske uprave za grad Beograd i za posvećenost službi Darku Lukoviću iz Uprave kriminalističke policije.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je srebrene medalje  – za hrabrost Saši Maraševiću iz Policijske uprave u Kragujevcu, za zasluge Đuru Mandiću načelniku Policijske uprave Sremska Mitrovica, a za posvećenost službi Predragu Stankoviću iz Policijske uprave za grad Beograd.

Na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, direktor policije Vladimir Rebić uručio je bronzane medelje – za hrabrost Vladimiru Obradoviću iz Vatrogasno-spasilačke brigade, za zasluge Bobanu Milinkoviću iz Uprave saobraćajne policije i za posvećenost službi Sonji Cvetković iz Uprave granične policije.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top