All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Čudo u Mrčajevcima: Milorad ne može da se osvesti zbog iznenađenja koje mu je njegova kruška priredila (FOTO)

Kruška u domaćinstvu Milorada Marjanovića iz Mrčajevaca, cvetala je po drugi put. To i ne bi bilo tako neobično da kruška u isto vreme nije puna sočnih plodova. Ali, ni tu čudima nije kraj jer su se na granama savijenim od roda pojavili i mladi plodovi zametnuti od drugog cvetanja. Marjanović kaže da je ovo prvi rod i da su svi bili iznenađeni ovom pojavom.

Tužna istina o srpskim kruškama

“Krušku sam kupio u Tempu sa još dva tri kalema da ih posadim u dvorištu. Svi su se primili, kruščica je cvetala, rodila, a onda su počela iznenađenja”, kaže za Glas zapadne Srbije Marjanović.

Milorad Marjanović Foto: Glas Zapadne Srbije
“Iznenadili smo se kad je drugi put procvetala, ali kad smo videli da su se formirali i novi plodovi, potpuno smo se zbunili. Šta to znači ne znamo”, priča Marjanović.

Struka kaže da ovakva pojava jeste neobična, ali je da su tome pogodovali ovakvi vremenski uslovi.

“To se dešava kada imamo velike količine padavina ali i dosta sunca. Na žalost ti mladi plodovi će otpasti, oni ne mogu da dostignu rod, a ova pojava je dosta loša po samo stablo jer dolazi do njegovog iznurivanja. Ono sada prikuplja potrebnu količinu makro i mikroelemenata i svega što mu je potrebno za zimu. Sa ovim se ono dodatno iscrpljuje i može dovesti do izmrzavanja stabla u toku godine ili manjeg roda sledeće godine “, ističe dr Milan Lukić iz Instituta za voćarstvo u Čačku.

(dijaspora.news/Glas zapadne Srbije)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

Dijaspora News je prvi informativni portal namijenjen dijaspori. Cilj portala Dijaspora News je da nas poveže i okupi, da informiše o najvažnijim dešavanjima, kako u domovini, tako i o aktivnostima udruženja i pojedinaca u iseljeništvu. Trudićemo se da budemo drugačiji, bolji, da obezbijedimo relevantne informacije sa relevantnih adresa. Ne ustežite se da nas kontaktirate, pitate, pošaljete vijesti iz svojih zajednica. Registrujte se i na DN forum i podijelite svoja iskustva i stavove.

Povežimo se.

Facebook

To Top