All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

CRNOGORSKI ESKOBAR OSUĐEN NA ROBIJU: Vaso Ulić ide u zatvor na 2 godine plus 100.000 evra po džepu

Vaso Ulić robijaće dve godine, platiće državi 50.000 evra i isto toliko uplatiti u humanitarne svrhe, a kazna je predviđena Sporazumom o priznanju krivice, o kojoj se optuženi za organizovani kriminal i međunarodni šverc droge dogovorio sa specijalnom tužiteljkom Mirom Samadžić.

Tekst sporazuma juče na ročištu prihvatilo je i specijalno veće sudije Biljane Uskoković u podgoričkom Višem sudu, potvrdio je za Vijesti advokat okrivljenog, advokat Miloš Vuksanović.

Prema navodima optužnice, Ulić je u drugoj polovini 2004. godine u Crnoj Gori i Australiji organizovao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici postali A. M., N. Đ., T. D. i drugi: “Sa ciljem vršenja teških krivičnih dela, radi sticanja nezakonite dobiti, čije je delovanje planirano i sprovedeno na duže vreme u međunarodnim razmerama, jer se delatnost odvijala na teritoriji više država”.

 

 

U tom dokumentu piše da je Ulić sam i preko drugih osoba angažovao više ljudi na švercu opojne droge MDMA. On im je davao zadatke i uputstva i podućavao ih kako da krijumčare drogu, a za sebe ostavio da ugovara kupovinu većih količina MDMA tableta.

On je obezbeđivao novac za finansiranje kupovine droge, što je radio iz Crne Gore telefonskim putem i posredstvom drugih lica, dok su A. M. i N. Đ. postali pripadnici prihvatajući kriminalni plan i vršenje neodređenog broja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dodaje se.

Objašnjava se da je N. Đ. prihvatio da kontroliše krijumčarenje MDMA tableta i organizuje njihovo preuzimanje od A. M. radi dalje prodaje kroz Australiju.

“Tako je optuženi Vaso Ulić… radi prodaje kupio 803,200 tableta MDMA, ukupne neto mase 161,079.5 grama. Čime je Ulić izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojne droge na organizovan način”, piše u optužnici specijalne tužiteljke Samardžićeve.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Vijesti.me

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top