All for Joomla All for Webmasters
hronika

CRNOGORAC PAO ZBOG DRAGULJA: Policija sumnja da je ukrao nakit vredan neverovatnih 800.000 dolara! Bio je član ozloglašene kriminalne grupe!

Podgoričanin Dalibor Bulatović uhapšen je u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački juvelirnice iz koje su ukraden nakit i dragulji čija vrednost je procenjena na oko 800.000 dolara. Crnogorske bezbednosne službe, kako Dan saznaje, obaveštene su o hapšenju Bulatovića, koji je prema policijskim evidencijama nekada bio član ozloglašene kriminalne grupe Pink Panter.

Pljačka u Kamerunu dogodila se ranije, a Bulatović je uhapšen tek nakon brojnih veštačenja kojima su utvrđeni identiteti osumnjičenih. Kod njega su tada pronađena dokumenta na ime Dalibor Bulatovića, koja su tamošnji istražitelji proverili.

Uhapšeni ima kriminalni dosije. Ranije je privođen zbog sumnje da je ovakve pljačke počinio i u Japanu, dok je u Francuskoj sumnjičen da se bavio uličnim švercom narkotika. Prema podacima crnogorskih bezbednosnih službi, Bulatović je Podgoricu napustio 1996. godine.

 

Kriminalna grupa Pink Panter poznata je po razbojništvima koja su počinili u različitim zemaljama sveta. Članovi ove ozloglašene bande potiču sa prostora bivše Jugoslavije, a među njima je najviše državljana Crne Gore i Srbije.

Poznati su po tome što pljačke obavljaju u veoma kratkom roku, za nešto više od desetak sekundi, nakon čega članovi uigrane bande odnose plen vredan po nekoliko desetina i stotina hiljada evra. Zbog toga se nakon počinjene pljačke odmah utvrđuje da li iza nje stoje pripadnici ove bande.

 

 

Pink Panteri su opljačkali više juvelirnica u Švajcarskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu… Po nekoliko maskiranih razbojnika naoružani bi utrčavali u ekskluzivne radnje. Dok jedan razbojnik drži na nišanu radnika, njegovi saučesnici unapred pripremljenim alatom lome vitrine.

Kako duže vreme osmatraju juvelirnicu, razbojnici ciljano idu na najskuplji nakin i dragulje, tako da posao obavljaju u veoma kratkom periodu. Većina njihovih razbojništava ostala je nerasvetljena budući da nisu ostavljali tragove na osnovu kojih bi mogli biti identifikovani.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Dan/cdm.me

Foto: Shutterstock

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top