All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Crna Gora pravi spisak nepoželjnih Srba: Među njima i patrijarh Irinej?

Zvanična Podgorica sprema spisak osoba iz Srbije kojima će zabraniti ulazak u zemlju, piše B92, pozivajući se na crnogorske “Dnevne novine”.
List u tekstu “Biće zabranjen ulazak u Crnu Gori svima koji je blate”, navodi da su sve učestaliji napadi na Crnu Goru koji dolaze iz Srbije. Kako navode, na jednoj strani je zvanična Srbija koju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić, a na drugoj brojni pojedinci, mediji, analitičari, istoričari i predstavnici crkvenih krugova.

Iako za sada nema zvaničnih reakcija iz Podgorice, sve se to, kako navodi list, vidi i beleži. Tvrde i da je već napravljen spisak osoba kojima će u najskorijem vremenskom periodu biti zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Na toj listi su, navodno, istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici nekih tabloida ali i jedan “poznati TV voditelj“.

Antić je, navodno, već na tom spisku Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kao oni koji nisu odoleli blaćenju Crne Gore navode se i TV Pink, ali i TV Prva zbog priloga o plakatima koji su se pojavili u Crnoj Gori “Nikad više 1918.“, kao i gostovanja istoričara Čedomira Antića u emisji TV Prva.

Kako se navodi, na listi se našao i sam patrijarh SPC Irinej zbog “skandalozne izjave da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo pod NDH i Osmanlijama”.

Foto: TV Hram

Prema tumačenju lista, navodna hajka iz Srbije dolazi iz dva razloga – što se tako u Srbiji skreće pažnja s pitanja rešavanja problema Kosova, kao i zbog toga što se približava obeležavanje 100. godišnjce Podgoričke skupštine, prenosi B92.

dijaspora.news/Tanjug

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top