All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Članovi folklornih ansambala “Šumadija” i “Tesla” iz Elanore gostovali u Oklandu

Početkom marta članovi folklornih ansanbala Šumadija i Tesla pri Srpskoj crkvenoj opštini u Elanori (Sidnej) posetili su Novi Zeland i našu tamošnju Crkvenu opštinu Sv. kralj Milutin u Oklandu, gde su na zajedničkoj zabavnoj večeri mnogobrojnoj publici prikazali nekoliko spletova narodnih igara iz raznih zavičajnih folklornih zona.

Domaćini su gostima iz Sidneja priredili lep doček, a zajedničko druženje ostaće svima u dugom sećanju. Posebno treba istači da su folklorci iz Elanore poklonili ček u vrednosti od 2.000 dolara svojim vršnjacima iz Oklanda, što je za svaku pohvalu.

Pre zabavne večeri i kulturno – umetničkog programa, gosti iz Elanore posetili su tursitičke znamenosti Oklanda i okoline i zajedno sa svojim domaćinima prisustvovali Liturgiji u hramu Svetog kralja Milutina.

Po povratku u Sidnej, rezumirajući utiske nakon posete Novom Zelandu, roditelji dece, sveštenik i koreograf koji su bili na ovom gostovanju, bili su jednoglasni:

– Naši momci i devojke su nam osvetlili ponos, radost i trud, što smo svi uradili i pokazali pravu sliku srpstva i srpskih igara. Ponosimo se sa vama i jednom od predstava 9. marta u Oklandu. Zahvaljujemo se pravoslavnoj crkvi Svetog kralja Milutina, upravi i organizaciji na gostoprimstvu, lepom zabavom i druženjem, voleli bismo da i vi budete naši gosti. Živeli!

Na rastanku domaćina i gostiju bilo je suza radosnica, kao i poziva: “Dođite nam ponovo” i “Dođite i vi kod nas”!

Jednom rečju, bio je to susret koji će svi dugo, dugo pamtiti.

J. Gajeskov
Dugo će pamtiti: Zajednički snimak ispred crkve Svetog kralja Milutina u Oklandu
Za oči i dušu: Veliko srpsko narodno veselje u Oklandu
Kao turisti: Gosti iz Sidneja razgledali su prirodne lepote Novog Zelanda
dijaspora.news/vijesti-online.com
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top