All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

Bogdan je stigao među KINGSE i jednom rečenicom osvojio navijače Sakramenta za sva vremena

Bogdan Bogdanović je stigao u Sakramento Kingse, sa kojim bi trebalo da potpiše najunosniji ugovor za jednog NBA početnika u istoriji ligi. Prilikom prvog obraćanja potpuno je oduševio navijače “kraljeva”.

 Evo kako su lokalni mediji izvestili o tom susretu u Las Vegasu, gde se pomenuti klub nalazi na turniru Letnje NBA lige.
 “Obučen u jednostavnu belu majicu i farmerke, sa rancem preko širokih ramena, Bogdan Bogdanović je stigao do recepcije hotela, spustio platnu karticu na pult, onda uzeo karticu za sobu i stavio je u džep, dok ga je nekoliko igrača Kingsa znatiželjno gledalo.

Konačno, on je tu. Konačno – upoznali su se. Tri godine nakon što su ga draftovali Feniks Sansi, godinu dana nakon što je prava na njega preuzeo Sakramento, a nedugo nakon što je odveo Fenerbahče do evroligaške titule, srpski bek je duboko uzdahnuo i rekao sportskom direktoru Kingsa Divcu dobre vesti.

“Mislim da sam spreman. Pun sam samopouzdanja”, počeo je Bogdanović intervju. “Ali, bila je to teška odluka. Najpre morate psihički da budete spremni da idete preko okeana i otpočnete novi život. Trenutak kada sam osetio da sam skoro 100% siguran u to je bio kada smo osvojili Evroligu. Ostao sam, inače, u Evropi tu jednu dodatnu godinu jer je mi je to ostao neostvareni cilj, jer nam je prethodne sezone Evroliga izmakla. A onda, kada se to dogodilo, osetio sam da je pravo vreme”.

Bogdan Bogdanović

Foto: A. Dimitrijević / RAS SrbijaBogdan Bogdanović

Iako se priprema dokumenata tek privodila kraju kada se Bogdanović pridružio ekipi Kingsa (posmatrao je pobedu nad Milvokijem od 69:65 u Letnjoj ligi), Bogdanović je pričao kao neko ko ima staru dušu “kraljeva”. Voli brzinu Darona Foksa, skok-šut Badija Hilda, sviđaju mu se Džastin Džekson, Skal Labisije i svi “visoki”. Mladost ekipe, a mahom je satkana od momaka do 25 godina starosti, uticala je na njegovu odluku da prihvati ponudu od 27 miliona dolara za tri sezone. Kao 24-godišnjak, potpuno se u to uklapa.

Ali, srpska veza je bila ta koja je presudila: tandem iz davnih vremena, Divac – Stojaković. U srcima i umovima najvećih navijača ovog kluba u Bogdanovoj zemlji, sadašnji zvaničnici Kingsa su nešto poput Lenona i Mekartnija u srpskoj košarci.

“Kingsi su bili naš omiljeni tim baš zbog njih dvojice”, prisećao se Bogdanović. “Vrlo dobro pamtim kako sam se budi rano da bih gledao njihove utakmice sa ocem. Kada smo mi osvojili Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu 2002, imao sam deset godina. Sećam se i sjajnih momenata sa Olimpijskih igara u Atlanti. I, da, da…”, zastao je na trenutak naš as i “kupio” sve navijače Sakramenta sledećim rečima:

“Znam sve o Kingsima i Lejkersima… Šesta utakmica 2002. Znam”.

(Ta, šesta utakmica finala Zapadne konferencije, ostala je rak-rana navijačima Kingsa, jer je u “finalu pre finala” njihov tim imao prednost od 3:2 kada je ušao u pomenuti meč, a onda je bio osakaćen sudijskim odlukama – “kraljevima” nije dosuđeno šest čistih prekršaja koje su doživeli, Kobi Brajant je prolazio nekažnjeno čak i za udaranje laktom, a Lejkersi su nagrađeni sa 40 slobodnih bacanja, od čega 27 u poslednjoj deonici. Dobili saj meč sa 106:102, a potom i majstoricu. Spomenete to navijačima Kingsa, i to sa istinskim žaljenjem zbog očigledne nepravde i – kupili ste ih za ceo život).

Bogdanović se potom osvrnuo na greške koje u Americi ovih dana prave mešajući njega i Bojana Bogdanovića, hrvatskog internacionalca.

“Simpatično mi je to što se dešava, obojica se tome nasmejemo. Imamo istog menadžera, često se nadmećemo tokom leta”, rekao je Bogdan i istakao da ga čeka mnogo posla: “Ja sam momak sa mnogo samopouzdanja, ali stvarno bih morao da poradim na svojim završnicama u reketu. Sigurno je i da će mi trebati neko vreme da se priviknem na brzinu igre u NBA, nije to isto kao u Evropi. Igrači u NBA su jači, igra se sa više kontakta. Ali, ja sam spreman”.

Bogdan Bogdanović

Foto: PromoBogdan Bogdanović

“Pre neki dan smo nas trojica, četvorica zajedno večerali”, rekao je Dearon Foks, ” i pričali o sastavu ekipe za narednu sezonu. Najpre smo zaboravili da je i on došao kod nas. Onda sam rekao ‘O, čoveče, pa mi ga nikada nismo gledali!’. I, uzeli smo da gledamo. Bili smo tu Skal, Badi Hild, Džastin Džekson i ja, i svi smo bili u stilu ‘Čoveče, ovaj stvarno zna da šutira’. Badi je rekao ‘Momak baš zna da igra’. Bio je to stvarno sjajan trenutak”.

Bogdanović je pre dolaska u Las Vegas obišao halu Sakramenta i upoznao nove akvizicije Kingsa – legendarnog Vinsa Kartera, ali i Zeka Rendolfa i Džordža Hila. Jedva čeka da obuče dres Kingsa i izađe na teren, što će učiniti u Severnoj Kaliforniji sredinom septembra.

“Osetila se ta neka energija kada sam bio u Sakramentu. Mislim da je to i zbog toga što nju donose mladi igrači. I… Zbog svega što vidim i što čujem, sviđaju mi se. Ovo je bio pravi trenutak za mene do dođem”.

(Dijaspora.news/blic.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top