All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Bivši nemački vojnik se zaljubio u Bosnu: Živeo je u Americi, prešao celu Evropu, ali je odlučio da se skrasi u Sarajevu

Majkl u slobodno vreme voli da istražuje zemlju, pa često, automobilom ili biciklom ode do planine ili mora. Uživa u tradicionalnim bosanskim jelima, a posebno mu se sviđaju ćevapi.

Bivši nemački vojnik Majkl Brokers u Bosnu i Hercegovinu je prvi put došao 2009. godine kao pripadnik jedinica EUFOR-a . Vrlo brzo se zaljubio u zemlju, njenu prirodu i ljude, pa je odlučio da se iz rodne Nemačke, nakon penzionisanja, preseli u Sarajevo.

 

– Moja prva impresija je da su ljudi prijateljski raspoloženi, otvoreni i lako se može uspostaviti kontakt i pričati o svemu uz kafu u gradu – kaže Majkl, prenosi Dojče Vele.

Kako kaže, proputovao je skoro celu Evropu, živeo je i u Americi, ali ističe da je u Bosni najlepše.

– Ni u jednoj zemlji nisam pronašao kompletniju sliku, koja bi mi više odgovarala, nego ovde. Mnogo više nego i sama Nemačka.

Odlučio je da pruži svoj maksimum i zato volontira u Dnevnom centru u Visokom, za decu s posebnim potrebama. Tamo sa decom uči abecedu, brojeve, boje… Kaže da ga volontiranje u centru emotivno ispunjava i da je zadovoljan što može da pomogne drugima.

Foto: Deutsche Welle

– Rezultat na kraju dana je da odeš kući ispunjen pozitivnim emocijama. Ja učim od dece i dobijam motivaciju za život.

Kolege su ga, kao i deca, veoma dobro prihvatile.

– On stvarno radi svoj posao sa puno ljubavi i daje više od očekivanog. I mi svi od njega možemo dosta toga naučiti, a posebno o ljudskim manirima. – rekla je direktorka Dnevnog centra Meldina Ugarak.

Majkl u slobodno vreme voli da istražuje zemlju, pa često, automobilom ili biciklom ode do planine ili mora. Uživa u tradicionalnim bosanskim jelima, a posebno mu se sviđaju ćevapi.

– Ja volim ovu zemlju, ove ljude, atmosferu. I definitivno volim moj grad, Sarajevo.

 

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top