All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Bio je najviši čovek u Jugoslaviji, otišao u rat, a onda je ostao nepokretan i izgubljen: Agonija “džina” i njegove porodice (FOTO)

Rođen je 1968. godine, a u rat je otišao 1993. godine. Ovaj “džin” već je duže vreme ležao teško bolestan i nepokretan.

Jere Lakoš (50) iz Vodica u Hrvatskoj, visok čak 2,25 metara, od prošle godine je zbog teške bolesti prikovan za krevet. Njegova životna tragedija konačno je barem delomično ublažena.

Naime, Jere sad ima adekvatan smeštaj i osiguranu pomoć koju mu zdravstveni sistem RH nije hteo, a njegovi roditelji Marija i Maksim više nisu mogli pružiti. On će boraviti u Domu za odrasle osobe u Zemuniku koji pruža usluge staranja bolesnim odraslim osobama, prenosi infovodice.com.

O Jeri Lakošu pre tridesetak godina novine su pisale kao o najvišem stanovniku bivše države, a ovaj dobroćudni džin već je duže vreme ležao teško bolestan i nepokretan, a o njemu su brinuli bolesni i stari roditelji. On je rođen 1968. godine, a u rat je otišao 1993. Primao je samo socijalnu pomoć, a onda ni to jer je bio hospitalizovan.

Foto: Infovodice/Petar Grgurev

Lakoš je nepokretan, duže vreme izgubljen, ukočenog pogleda, u dnevnom boravku roditeljskog doma, pokriven do brade, s nogama koje obilato izlaze iz dužine postelje.

– Već sada je puno bolje. Pretužna je to jedna porodična priča i Grad Vodice će pratiti njihovo stanje i činiće sve što treba dok god su oni živi. Za to se mora imati i vremena i novca – rekla je gradonačelnica Vodica Nelka Tomić.

Foto: Infovodice/Petar Grgurev

Dodala je kako bi Jere i ranije bio u domu, ali čekao se krevet iz Nemačke, s elektropodizačima i antidekubitalnim madracem, posebno dizajniranim za njega.

Dom će se pobrinuti i za Jerine onemoćale roditelje, kojima će organizovati pomoć u kući, kao i finansijsku pomoć.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top