All for Joomla All for Webmasters
Sport

BILO ME JE SRAMOTA ŠTO SAM IZ SRBIJE KOJA JE BILA POZNATA KAO AGRESOR! Fudbalski stručnjak je DVA puta menjao ime jer se STIDI SVOG SRPSKOG POREKLA!

Fudbaleri Dinama iz Zagreba u četvrtak u okviru Lige Evrope gostuju ekipi Spartaka iz Trnave, a glavna tema u medijima iz regiona je doskorašnji trener slovačkog tima Nestor El Maestro koji je poreklom iz Srbije.

Nestor El Masetro je rođen 1983. godine u Beogradu. Otac mu je od ranog detinjstva usadio ljubav prema fudbalu. Vodio ga je redovno na utakmice Crvene zvezde. Međutim, kada je napunio osam godina sa porodicom se preselio u Englesku.

Kada je napunio 16 godina odlučio je da promeni ime, jer se stideo svog porekla.

“Hteo sam da se rešim onog ‘ić’. Nakon toliko godina u Engleskoj osećao sam se kao Britanac, a bilo me je i sram što sam iz Srbije koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije prezime se završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine”, rekao je u jednom intervjuu za Gardijan Nestor.

Prvi put je ime promenio u Džon Smit, a onda je vratio ime Nestor i dodao El Maestro jer mu je zvučalo “cool”.

“Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim sa tim”, rekao je 35-godišnji trener.

FOTO: PROFIMEDIA

Trenersku karijeru je počeo u Engleskoj u amaterima, pisao je treninge i slao ih klubovima širom Evrope. Dobio je odgovor od Vest Hema, tačnije njihve akademije. Zatim je usledio poziv Austrije iz Beča. U Šalkeu je postao najmlađi asistent u istoriji Bundeslige. Radio je u Hanoveru, Hamburgeru… Zatim je usledio poziv Spartaka iz Trnave da dođe na mesto glavnog trenera. Prihvatio je izazov i sa slovačkim klubom uspeo da osvoji istorijsku titulu šampiona.

Nakon velikog uspeha odlučio je da napusti klub i prihvati ponudu CSKA iz Sofije.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top