All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Bili su najbolji drugovi, zaposlili se na isti dan, zajedno otišli i u smrt: Tragična sudbina pirotehničara iz Kragujevca

Vladika šumadijski gospodin Jovan pokrenuo je inicijativu da im se održi zajedničko opelo

Tragično stradali pirotehničari u Tehničko-remontnom zavodu “Medna” u Kragujevcu, Željko Nikolić (45) i Dejan Kovačević (42), bili su najbolji drugovi, a sudbina je htela da se  istog dana zaposle pre 24 godine, kao i da zajedno poginu!

Porodice, koje su od trenutka tragedije, od 15 sati i 19 minuta, kada je eksplodirao pogon za rasklapanje i uništavanje eksplozivnih sredstava, dok su radnici i vatrogasci pokušavali da ugase požar, bile u kontaktu, sada znaju jedno – sahraniće Dejana i Željka istog dana, piše Blic.

Vladika šumadijski gospodin Jovan pokrenuo je inicijativu da im se održi zajedničko opelo. U Kragujevcu je danas dan žalosti.

I Dejan i Željko za sobom su ostavili decu i neutešne familije

Foto: Facebook/Miroslav Miletić

Deset od 25 pacijenata povređenih u eksploziji prebačeno je na VMA u Beograd, a svi pacijenti su stabilno i nalaze se van životne opasnosti, kao i ostali povređeni koji su u kragujevačkoj bolnici. Ministri odbrane i policije Zoran Đorđević i Nebojša Stefanović posetili su juče na VMA povređene vatrogasce Nenada Miličića i Nebojšu Petkovića.

– Vatrogasci Sektora za vanredne situacije smešteni na odeljenju intenzivne nege VMA stabilnog su stanja, svesni i orijentisani. Pošto se radi o specifičnim unutrašnjim povredama, njihovo stanje biće pod pojačanim nadzorom još nekoliko dana – saopštilo je Ministarstvo odbrane.

(Dijaspora.news/Telegraf.rs)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top