All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

BIA nije pominjala Milovo ubistvo

Naše bezbednosne službe negiraju da su imale informaciju o likvidaciji Đukanovića. Lideri Demokratskog fronta: Vlast ovim optužbama želi da oslabi opoziciju

BEZBEDNOSNO-informativna agencija poseduje DNK osoba iz Rusije, koje Crna Gora sumnjiči za organizaciju državnog udara i o tome je informisala kolege iz Podgorice, ali nikome nije preneto da se sprema likvidacija Mila Đukanovića.

 Ovo su “Novostima” preneli izvori bliski našim obaveštajnim strukturama, reagujući na navode crnogorskog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Katnić je naime izjavio da BIA, osim genetskog materijala dvojice Rusa, Eduarda Širokova i Vladimira Nikolajeviča Popova koji su označeni kao organizatori, poseduje i dokaze da su oni posećivali ambasadu Rusije u Beogradu, ali i plan likvidacije bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Naveo je i da su određene državne strukture Rusije umešane u pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori, s ciljem da spreče njen ulazak u NATO, ali da se ti dokazi ne mogu koristiti na sudu.

– Do sada smo imali dokaze da iza svega stoje nacionalističke strukture iz Rusije, ali su uključeni i državni organi Rusije na određenom nivou – rekao je crnogorski specijalni tužilac. – Na ruskim državnim organima je da ispitaju o kojim se strukturama radi i da pokrenu krivični postupak za ovakva nedela.

Specijalni tužilac je kao organizatora označio Eduarda Širokova, za kojim je rapisana poternica. Kazao je da je to njegov lažni identitet, kao i da je Širokov bio nekadašnji zamenik ruskog vojnog atašea u Poljskoj, koji je iz te zemlje proteran zbog špijunaže 2014. godine.

Specijalno državno tužilaštvo će do 15. aprila podići optužnicu za pokušaj terorizma na izborni dan u Crnoj Gori, kada ističe zakonski rok za konačnu odluku Tužilaštva. Za pokušaj terorizma trenutno se sumnjiči 25 osoba. Među njima su i dvojica čelnika opozicionog Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, koji su juče negirali ove optužbe. – Demokratski front nije imao kontakte sa stranim državljanima koje pominje specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, kao ni sa srpskim nacionalistima, niti sa bilo kim drugim i to ćemo veoma lako dokazati – kazao je Mandić.

Ocenio je i da je ovo montirani proces koji ima za cilj da ojača Demokratsku partiju socijalista (DPS), a oslabi opoziciju, odnosno DF.

(Dijapora.news/novosti)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top