All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

BOG JE SPASIO: Aleksandra SLUČAJNO nije otišla na pakleni vašar u Berlinu!

Berlin je od sinoć, kada je terorista kamionom uleteo na božićni vašar u centru Berlina, u opsadnom stanju.

Najmanje 12 osoba je poginulo, a više od 48 ljudi je povređeno kada je kamion udario u niz štandova na božićnom sajmu u Berlinu. Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer odbio je da napad u Berlinu nazove “terorističkim napadom”. Ali je naglasio je da “mnogo toga upućuje u tom smeru”. On je rekao da je jedan osumnjičeni na saslušanju.

Vozač kamiona koji je uhapšen je iz Avganistana ili Pakistana, i zatražio je azil u Nemačkoj, prenosi DPA agencija reči izvora iz bezbednosnih krugova. On je prethodno pobegao s mesta nesreća, a u Nemačku je stigao u februaru.

Islamska država tvrdi da su oni odgovorni za napad, prenosi “Njujork post”. “Sky” donosi izveštaj da je kamion prethodno bio otet, a da je suvozač koji je nađen mrtav u kamionu, ubijen pre napada.

Beograđanka Aleksandra K. sa suprugom i dvoje dece živi na tri minuta od pijace ispred memorijalne crkve “Kajzer Vilhelm”. To je jedan od najpopularnijih kvartova za šoping u Berlinu.

– Taj vašar je na tri minuta od našeg stana. Htela sam večeras sa decom da skoknem tamo i uzmem neke ukrase. Izašli smo, i predomislila se, ne znam zašto. Onda malo posle toga vidim da se kamion zakucao baš u tu prodavnicu. Strašno – rekla je.

A kakva je od jutros situacija u okolini mesta masakra?

– Vodim decu u školu, još ne znam imaju li danas časove. Ulice u ovom delu su zatvorene, a pešaka skoro i da nema. Ovde, u našem delu ima dosta hotela, turista… Ta stara crkva gde se sve desilo je jedan od simbola Berlina – prenosi nam Aleksandra.

Inače, juče su u roku od samo nekoliko sati svet potresla dva događaja koja bi mogla da imaju značajne i dugoročne posledice. Prvo je ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov ubijen dok je govorio na jednoj izložbi u Ankari, a zatim je pomenuti kamion uleteo na božićni vašar u centru Berlina. Ruski predsednik Vladimir Putin događaje u Ankari okarakterisao je kao provokaciju, dok se nemačka kancelarka Angela Merkel još uvek nije oglasila povodom napada u prestonici Nemačke.

Dijaspora.news/pasarela

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top