All for Joomla All for Webmasters
Makedonija

Beba Milena je zverski pretučena, a niko je nije odveo u bolnicu: Nogice su joj polomljene, mozak oštećen i postoji sumnja da će oslepeti (FOTO)

Zverski pretučena 14-mesečna beba Milena gubi vid od silnih povreda po glavi koje su joj oštetile očne nerve. Devojčica ima plave oči, na jedno oko ne vidi, a ni nakon magnetnog snimanja njene glavice, doktori ne mogu sa sigurnošću da kažu da li će malena devojčica ostati slepa.

Milena se i dalje nalazi na Klinici za dečiju hirurgiju u Skoplju. Još joj nisu zarasle rane na polomljenim nogicama, a leva joj je u longeti. Njeno zdravstveno stanje je i dalje neizvesno, ali je van životne opasnosti. Lekari ističu da će zbog teških povreda glave i nogu verovatno imati probleme sa sluhom, govorom i  kretanjem.

Dvadesetogodišnja K.M. i njena ćerkica Milena, sa prelomom lobanje i krvarenjem u mozgu, na Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje (KARIL) u Skoplju primljene su 7. jula u 12:30 časova. Beba je bila dehidrirana i neuhranjena, a medicinsku pomoć je zatražila i njena majka K.M. koja je bila isečena po telu i cela u modricama.

Još se ne zna ko je devojčicu pretukao/ Foto: TV Kanal 5

Kada su videli u kakvom su stanju, lekari su odmah o tome obavestili policiju. Doktori sa KARIL kažu da još nisu videli takvo zverstvo. Bebi su bile polomljene obe noge, slomljena joj je bila i čeona kost, a imala je i krvarenje u mozgu. Lekari ističu da je devojčica i ranije bila zverski tučena, jer su prelomi na nogama bili stari dve do tri nedelje, a isto toliko je bila stara i povreda mozga.

Ko je ovako zverski pretukao devojčicu, odgovora još nema. Policija i dalje traga za monstrumom, jer je istragu iskomplikovala Milenina majka, na koju je prvo pala sumnja zbog kontadiktornih izjava.

Iako je i K.M. imala vidljive povrede i rane po telu, inspektori su posumnjali u njenu priču zbog konfuznih izjava o tome kako su nastale povrede kod nje i njene ćerke.

Prvo je inspektorima rekla da je beba pala sa kreveca, pa da su ih pretukli rođaci njenog supruga, koji je u zatvoru, da bi potom izjavila da je nasilnik prijatelj njenog nevenčanog muža kod koga je ona živela.

Povrede na nogicama stare su nekoliko nedelja/ Foto: TV Kanal 5

Policija je pre nekoliko dana ponovo saslušavala majku u policijskoj stanici, nakon čega su je pustili. Sada se K.M. nalazi u skrovištu za žrtave nasilja pri Ministarstvu za rad i socijalnu politiku.

Socijalne službe još nisu odgovorile da li su nadgledali ovu porodicu – majku K.M. koja je bila štićenik Doma za decu bez roditelja, i njenog nevenčanog supruga, koji je u zatvoru.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top