All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

Bahati Danijel je bežao od policijske zasede besnim automobilom: Kada su ga stigli, složio je priču u koju ne bi poverovala ni deca iz vrtića

Hrvatska policija učestvovala je u filmskoj poteri kada je Danijel (35) mrtav pijan za upravljačem besnog “mercedesa” c klase, pokušavao da pobegne patroli jureći pritom 180 kilometara na čas.

Vozio se, kao i svakog dana, dobro poznatim putem blizu Križevaca, a otprilike pet kilometara pre njegove porodične, sačekala ga je policijska “zaseda”. Policajac mu je mahao palicom s fluorescentnim znakom “stop”, ali Danijel je samo dodao gas.

– Krenuli smo odmah za njim, taj automobil bio nam je poznat iz ranijih prekršaja i brojnih saobraćajnih prekršaja. Uključili smo rotirke, ali vozač nije imao nameru da se zaustavi. Vozio je brzinom većom od 180 kilometara na sat. Kako znamo? Pa zato jer mi s tom brzinom nismo uspeli da ga stignemo. Pritom se vozio od leve do desne ivice kolovoza, a u jednom momentu je neoprezno preticao teretno vozilo pa uleteo u opasne makaze, jer je iz suprotnog smera nailazilo drugo teretno vozilo – ispričao je na Prekršajnom sudu jedan od policajaca koji je te noći bio u patroli.

Danijel je besnim automobilom pokušao da pobegne policiji, jureći pritom 180 km/h – Foto: Wikimedia/OSX

Prema presudi, policija ga je sustigla tek kada je stao u sopstvenom dvorištu. Pristao je na alko-test i naduvao čak 2,22 promila. Bio je, dakle, pijan “k'o letva” i pravo je čudo da te noći neko na putu nije ozbiljno stradao.

– Ja da sam vozio te noći? Nema šanse! Bio sam u dvorištu kad su policajci stigli i odmah su odlučili da me podvrgnu alko-testu. Automobil je bio parkiran pored kuće. Imao sam neku zabavu na kojoj smo pili i gosti su se upravo bili razišli, pa sam zato bio napolju 15-ak minuta posle ponoći. Zašto su me testirali? Ja to ne znam – rekao je sudiji vozač mercedesa.

Prekršajni sudija nije mu poverovao. Kaznio ga je s 1.400 evra i deset meseci bez vozačke. Uz to, mora da plati i 80 evra na ime sudskih torškova.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top