All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

BAHAĆENJE U VOJNOJ USTANOVI TARA! 17.500 evra spiskali po sobi za renoviranje! Za te pare mogli su kupiti 16 montažnih kuća od 60 m², po sistemu KLJUČ U RUKE!

Široko Potrošeno je 39,2 miliona dinara, odnosno 331.500 evra za osvežavanje 18 soba i jednog apartmana u hotelu “Omorika”, a za te pare mogli su da kupe 16 montažnih kuća od 60 m2, po sistemu “ključ u ruke”

Vojna ustanova “Tara”, na čijem je čelu Ljupko Ćirović, za renoviranje 18 soba i jednog apartmana u novembru 2017. godine potrošila je neverovatnih 39,2 miliona dinara (331.500 evra), što znači da je jedna soba koštala 17.500 evra.

FOTO:VU TARA

Koliko je ovo visoka cena, vidi se i po tome što su za te pare mogli kupiti 16 montažnih kuća od 60 kvadratnih metara, po sistemu “ključ u ruke”, pošto jedna takva kuća košta 21.000 evra. Ovaj vredan posao pripao je firmi “Bimbo” iz Beograda, koja je na tenderu dostavila najnižu ponudu u iznosu od 32.680.086,84 dinara, što je 319.913 dinara niže od procenjene vrednosti radova od 33 miliona dinara.

 

FOTO:DOKUMENT

 

FOTO:VU TARA

U Vojnoj ustanovi “Tara” tvrde da su procenu vrednosti radova u hotelu “Omorika” obavili licencirani inženjeri Projektnog biroa, kao i da je izvođač radova izabran u otvorenom postupku javne nabavke.

 

Ljupko Ćirović direktor VU 'Tara'Ljupko Ćirović,direktor VU “TARA”,FOTO:FACEBOOK

– U hotelu “Omorika” na lameli C kompletno je renovirano 18 superior soba i jedan superior apartman. Isti su u kategoriji četiri zvezdice u svemu, i prema kvalitetu i kvantitetu, na osnovu projektne dokumentacije licenciranih inženjera odgovarajuće struke i odgovarajućeg Projektnog biroa. Cena nameštaja je određena ponudom izabranog ponuđača – kažu u VU “Tara” i dodaju da ih je u septembru 2018. godine po pitanju ovog tendera kontrolisala Inspekcija pretpostavljene komande Direkcije za usluge standarda Beograd, koja nije našla ništa sporno.

Goran Rodić iz Građevinske komore kaže da vrednost renoviranja jedne sobe ne bi smela da bude veća od 14.000 evra sa PDV.
– Svi ti radovi su mogli pristojno da se urade po standardu za tu kategoriju hotela po ceni koja ne bi smela da pređe 14.000 evra po sobi, a da se dobije pristojan hotel. Pošto je to vojni hotel, cena nikako ne bi smela da bude veća od 13.000, 14.000 evra. Pa jedna soba u “Hajatu” koštala je 20.000 evra, a to je hotel sa pet zvezdica – kaže Rodić.

Iz Ministarstva odbrane nismo dobili odgovore.

Dijaspora.news/Kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top