All for Joomla All for Webmasters
Srbija

AMERIKANKA SE UDALA I ŽIVI U SRPSKOM SELU: Sada ne sme da izađe iz kuće, a razlog je SUMANUT!

Meštani Deliblata muče muke sa komšijskim kravama koje su uništile sve pred sobom!

Celo selo ludi jer komšija pušta krave da slobodno šetaju po selu, a onda one ruše ograde, uništavaju bašte…

Dvorište Romance Ritopečki nalazi se odmah uz kuću Stojanovića čiju stoku ona ne može da istera. Kaže da su joj krave sve uništile, a iako se obraćala za pomoć policiji i inspekcijskim službama u opštini Kovin niko još nije reagovao:

– Ovde sam imala lepu verandu, pokrivenu, sve je srušeno, molila sam komšiju da ih skloni, ali ne vredi i morala sam da se iselim iz svoje kuće i da odem, jer sam nezaštićena i bojim se – kaže Romanca Ritopečki, meštanka Deliblata.

Ilija Fukić je ogradio plac da se zaštiti od komšijskih krava.

 

– Kosim travu, održavam da bude sve lepo, ali ne vredi kad naiđu sve unište – objašnjava Fujkić za RTS.

 

Isti problem muči i Dragi Pajević. On je sa Amerikankom Frances pre tri godine došao u svoje rodno selo, uredili su imanje, ali već su se pokajali.

 

– Moja supruga ne sme da izađe iz kuće, automobil ne smem da ostavim ispred kapije, jer će ga krave oštetiti i sa strahom izlazimo iz dvorišta – dodaje Pajević, a njegova supruga Frances priznaje da strahuje.

 

– Selo mi se mnogo sviđa i zato sam sa Floride došla ovde da živim, ali ako se ovako nastavi moraćemo da se vratimo u Ameriku, jer ne smem da izađem iz dvorišta i ne mogu da uživam u prirodi. Zato sam veoma razočarana- kaže razočarana Frances.

U Mesnoj zajednici i Opštinskoj upravi Kovin kažu da su nemoćni, a Blagoje Stojanović čija je stoka, priznaje da nema gde da drži krave.

 

– Izvinjavam se, kad budem imao srediću sve što je uništeno, mi smo dobro živeli, pomoći ću koliko mogu – kaže Blagoje.

 

Zbog krava među komšijama je došlo i do fizičkog sukoba.

 

– Naš komšija je krenuo sa kravama, moj stariji sin je počeo da ih tera sa trave i Dragan ga je udario štapom. Prišao sam goloruk da pomognem sinu i onda sam i ja dobio tri udarca u glavu i sad imam tri kopče – objašnjava Stojan Danilović, meštanin Deliblata.

 

Meštani sad ne strahuju samo od gladnih krava koje slobodno šetaju po selu uništavajući bašte, plastenike i travnjake, već i od svog komšije koji, kako kažu postaje sve agresivniji.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top