All for Joomla All for Webmasters
Pop kultura

Amerikanci snimaju film o “žutoj kući”, inspiracija u ovoj istinitoj priči

BEOGRAD – Prema romanu “Srpsko srce Johanovo” Veselina Dželetovića, narednih meseci će u američkoj produkciji biti snimljen film o zlodelima Albanaca nad Srbima i trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. i 1999. godine, piše danas “Kurir”.

Producent Dragan Ivanović rekao je za list da je već angažovan jedan američki scenarista, a da su u toku pregovori s “poznatim američkim glumcem”, koji treba da igra Nemca Johana.

“”Srpsko srce Johanovo” će da dovede Holivud u Beograd i svet će čuti istinu o ”žutoj kući”, rekao je Ivanović, ističući da je Dželatović veoma zadovoljan scenarijem.

Knjiga “Srpsko srce Johanovo” govori o tome kako je iskopano srce Srbinu Jovanu u Velikoj Hoči i odneto u Nemačku, gde ga je kupio bogati Nemac Johan Vagner.

 

Foto: printscreen/youtube

Posle uspešne transplantacije, Vagner je počeo da sanja nepoznate predele, pravoslavnu crkvu, seosku kuću i pred njom plavookog decaka.

Vremenom, snovi se pretvaraju u košmar ratnih slika i Johan, njihovim tragom, dolazi na KiM, odlučan da otkrije identitet donatora.

Na kraju, on prelazi u pravoslavlje i usvaja dečaka Milana, koji po smrti majke ostaje sam.

Roman je doživeo 13 izdanja, a preveden je na mnoge jezike, uključujući engleski, ruski, francuski, nemački, rumunski, italijanski, grčki…

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top