All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Amerikanci snimaju film o ubistvu Tijane Jurić: Pokojni Nebojša Glogovac je trebalo da glumi njenog oca

Američka produkcijska kuća počela je snimanje filma u čast devojčice Tijane Jurić, koja je ubijena pre četiri godine u vojvođanskom selu Bajmok. Film se zove “48 sati i jedan minut.” Otac Tijane Jurić, Igor, kaže da se film ne bavi samim slučajem Tijaninog ubistva, već da je to “priča o otmicama dece.“

– To je vrlo razumna tema i drago mi je što se neko bavi time i na ovaj način. Film se ne bavi Tijaninim slučajem, ali je u njenu čast – rekao je za Mondo Igor Jurić i dodao: “Kontaktirala me je devojka srpskog porekla iz Los Anđelesa. U filmu glumi i dosta naših poznatih glumaca. Mislim da će biti zaista dobar, bio sam nekoliko puta na snimanju.”

Igor Jurić, koji je i osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, kaže da je predložio da premijera filma bude 25. maja 2019. godine, kada je Međunarodni dan nestale dece. Tijana Jurić, devojčica iz Subotice, oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, piše banjaluka.com.

Ubica Dragan Đurić, mesar iz Surčina, uhapšen je vrlo brzo, a u junu 2015. godine je osuđen na 40 godina zatvora.

Ubijena Tijana Jurić Printskrin: Facebook

Međutim, zauvek će ostati pitanje šta bi se dogodilo da je policija reagovala odmah po njenom nestanku i krenula u potragu za tada petnaestogodišnjom bezbrižnom devojčicom, čiji je nestanak u subotu, 26. jula 2014. trideset i dva minuta posle ponoći u, ironije li, mirnom vojvođanskom selu Bajmok, dvadeset kilometara od Subotice, registrovan odmah.

Šta bi bilo da se nije čekala nepotrebna zakonska procedura od 48 sati od nestanka, iako su svi ostali, osim nadležnih, znali da je taj nestanak zlokoban.

Godinu dana nakon ove tragedije, zakon je na inicijativu fondacije “Tijana Jurić” promenjen.

Tijanin zakon je usvojen u julu 2015. godine. Izmenom zakona je utvrđeno da će potragu za nestalim licima policija počinjati bez odlaganja odmah po prijavi nestanka. Upravo zbog te izmene, mnogi životi su poslednjih nekoliko godina spaseni.

Igor Jurić, Tijanin otac Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

GLOGOVAC JE TREBAO DA GLUMI U FILMU

Reditelj Makl Tajer već dve nedelje u Beogradu snima film “48 sati i jedan minut”. Odlučeno je da se ovaj film snima u Srbiji, a ovu mučnu porodičnu dramu trebalo je da oživi brilijantan glumački par koji je već zajedno igrao u filmu “Klopka” Nataša Ninković i Nebojša Glogovac. On je trebao da glumi oca male Tijane, prenosi “Srpski Telegraf”.

Glogovčev prerani odlazak onemogućio je da ga ponovo gledamo u priču u kojoj se bori za porodicu.

– Za ulogu oca bilo smo na kastingu Glogi i ja. On je dobio tu ulogu, a ja drugu. Kada je Glogovac preminuo, reditelj me je zamolio da uskočim, a moju ulogu je preuzeo Goran Jevtić. Velika mi je čast što je baš meni pripala uloga namenjena sjajnom kolegi. Ostalo je još oko 15 dana snimanja, nakon čega se nosi u Ameriku na postprodukciju – kaže Marko Živić.

Tijaninog oca je trebao da igra Nebojša Glogovac Foto: ATA Images

EMOTIVAN SUSRET

Prema rečima Tijaninog oca, čega ga susret sa devojčicom koja će u filmu glumiti njegovu ćerku, piše “Srpski Telegraf”.

– Još uvek je nisam upoznao. Kada sam bio na snimanju ona nije bila tu. Iskreno, jedva čekam taj trenutak – rekao je Igor Jurić i priznaje da mu je teško da sakrije emocije svaki put kada govori o detetu koje više nije tu.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top