All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

AMERIČKI AMBASADOR SKAT OTKRIVA: Tramp bi voleo da dođe u Srbiju! Sa Vučićem otvoreno razgovaram o svemu, čak i kad se ne slažemo

BEOGRAD – Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat izjavio je danas da bi predsednik SAD Donald Tramp voleo da dođe u Srbiju.”Mislim da bi mu bilo jako lepo”, kazao je Skat i dodao da bi pozdravio Trampovu posetu Srbiji.

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva, ambasador SAD u Srbiji izjavio je danas da se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ne slaže baš uvek oko svih pitanja, ali da o svemu otvoreno razgovaraju, čak i o onome oko čega se ne slažu.

“Mi se slažemo o podršci srpskom putu o važnosti mira i stabilnosti u ovom regionu i važnosti da se dodje do kompromisa (Beograda i Prištine) kako bi se išlo napred. Ponekad se ne slažemo o spoljnopolitičkim pitanjima. Ja bih, recimo, želeo da Srbija više podržava neke spoljnopolitičke stavove EU, nego što je to bio slučaj u prošlosti. Ali generalno gledano slažemo se po većini pitanja”, kazao je Skat.

On je kazao da misli da je Vučić opredeljen za rad na miru i stabilnosti u regionu, za napredak bilateralnih odnosa SAD i Srbije i da Srbija napreduje u pravcu EU.

“Sa predsednikom Vučićem ne slažem se baš uvek, prijatelji i ne moraju da se baš uvek slažu, ali otvoreno razgovaramo čak i o stvarima oko kojih se ne slažemo. Međutim, u većini slučajeva se slažemo”, rekao je Skat.

“Srbija je suverena i nezavisna zemlja i može da bira svoju spoljnu politiku. Srbija je izbarala strateški cilj – pridruživanje EU, to je strateški cilj koji SAD podržavaju i žele da pomognu Srbiji na tom putu. Naši programi pomoći imaju za cilj da jačaju aktivnosti Srbije na tom putu”, kazao je Skat.

On je rekao da je optimista po pitanju pravca kojim Srbija ide i da bi želeo da napredak bude brži. Sa srpskim ministrima ima otvorene i bliske odnose i dijalog, rekao je Skat i dodao da mu je drago zbog takve saradnje.

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Miloš Miškov)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

To Top