All for Joomla All for Webmasters
Zdravlje

AKO želite DUG I SREĆAN život ODMAH počnite da jedete OVO

Istraživanje sprovedeno u Kini povezuje gotovo svakodnevnu konzumaciju hrane začinjene ljutom paprikom s 14-postotnim smanjenjem stope smrtnosti.

Uočena veza bila je najizraženija kod osoba koje ne konzumiraju alkohol. Najveće smanjenje stope smrtnosti je zabeleženo kod osoba koje su ljute paprike jele sveže.

U ranijim studijima, tim naučnika, predvođen profesorima Klifordom Vulfom i Brusom Binom sa Medicinskog fakulteta na Univerzitetu Harvard, uspeo je da dokaže pozitivan učinak kapsaicina.

Navodno, kapsaicin u kombinaciji s QX-314 (poznatim derivatom lokalnog anestetika lidokaina) dovodi do uklanjanja osećanja bola, ali istovremeno ne uzrokuje ukočenost mišića i omamljenost.

Smatra se da kapsaicin utiče na oslobađanje endogenih opijata (endomorfina) u mozgu i tako dovodi do poboljšanja raspoloženja kod ljudi koji jedu ljute paprike ili jela u kojima se ovaj začin koristi.

Otkriće grupe iz Harvarda moglo bi proširiti upotrebu „ljutog spoja iz paprike“ kao idealnog anestetika prilikom porođaja, u stomatologiji, kod lokalnih operativnih zahvata, itd…

(Dijaspora.news/beograd.in)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top