All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Ako imate stan u ovom gradu, možete da zaradite 100 evra dnevno, a da ga ne izdate nikome

U Berlinu, još jednom gradu sa bumom cena nekretnina, prosečna cena je manja od pola: 4.750 evra, kolika je bila cena u Stokholmu pre deset godina

Ako ste pre deset godina kupili stan u Stokholmu, možete da zaradite čak 100 evra svakog dana samo ako živite u njemu, businessinsider.com.

d 2006. godine, troškovi života su se u švedskoj prestonici udvostručili i danas je prosečna cena za kvadratni metar u centru grada 9.909 evra, nadmašujući tako cene u evropskim mega gradovima poput Pariza.

Samim tim oni koji su iskoristili priliku da kupe stan pre deset godina, pre nego što je nastupila ekonomska kriza, dobili su ga po mnogo jeftinijoj ceni nego što bi morali da izdvoje danas.

Sada mogu da na druge stvari i potrebe troše novac koji bi morali da izdvajaju kako bi otplaćivali stan.

– Ono što je drugačije u slučaju Stokholma jeste da cene nekretnina nisu pale nakon krize. Postojao je samo privremeni zastoj, pre nego što se trend oporavka ponovo nastavio – izjavio je Per-Arne Sandegren, glavni analitičar kompanije Svensk Maklarstatistik, kompanije koja prikuplja podatke o švedskom tržištu stanova.

Iako cene nekretnina rastu u i drugim evropskim gradovima, čini se da je Stokholm po tome nanadmašan, pa je život u Berlinu ili Kopenhagenu daleko jeftniji.

U Berlinu, još jednom gradu sa bumom cena nekretnina, prosečna cena je manja od pola: 4.750 evra, kolika je bila cena u Stokholmu pre deset godina.

Stanovi u Kopenhagenu su upola jeftiniji nego oni u Stokholmu.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top