All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Испод јаворовог листа на Сајму књига

Традиционално први програм на овогодишњем Сајму књига МИП Републике Србије, Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, почео је “Канадским матинеом” који је окупио како љубитеље писане речи, тако и неке наше писце који живе и стварају у Канади.

Колажно је представљено савремено стваралаштво канадских Срба које се ове године одржава под насловом Испод јаворовог листа.

Публика је упозната са делом Ане Арсић Живић, Срђана Бајић, Бранка Бубала, Ђорђа Васића, Радована Гајића, Душице Ивановић, Десанке Јанковић, Катарине Костић, Зорице Мишић, Стојанке Раденовић – Петковић, Гордане Петковић Лаковић, Срете Петрића, Бранка Пиргића, Светлане Станкић, Гордане Стојић и Татјане Црњански.

Владимир Меденица говори о стваралаштву Бранка Пиргића

Владимир Меденица говори о стваралаштву Бранка Пиргића

Издавач Владимир Меденица говорио је о животу и стваралаштву Бранка Пиргића, посебно се осврнувши на његову збирку кратких прича Искре из пепела.

Зорица Мишић говори о својој поезији

Зорица Мишић говори о својој поезији

Песникиња Зорица Мишић представила је своју збирку поезије Непрегледи, прочитавши и неколико својих песама.

Гордана Петковић Лаковић

Гордана Петковић Лаковић

О другом издању комедије То нисам ја и збирци прича Dance of life Гордане Петковић Лаковић, говорили су, поред ауторке и њен издавачки тим.

Душко Милошевић, Сузана Судар и Јован Лаковић

Душко Милошевић, Сузана Судар и Јован Лаковић

Овогодишња централна публикација је зборник Гордане Петковић Лаковић Зашто смо отишли, у којој је објављен и један од последњих интервјуа који је дао недавно преминули Борис Спремо. О одласку из Југославије и новој домовини, Канади, пишу одсељени врхунски интелектуалци из свих крајева СФРЈ, као и неколико аутора одсељених у друге земље и један број аутора који су остали у отаџбини.

Зашто је отишла Марина Џонија Штулића? На питање зашто (ни)смо отишли одговарају и: Милијана Барјактаревић, Наташа Бартула, Нед А Видан, Горана Глигоровић, Симо Јелача, Јован Лаковић, Никола Лончар, Марина Лучић, Божа Травица, Драган Марковић, Војо Мачар, Душко Милошевић, Маир Мусафија, Милан Пајевић, Гордана Петковић Лаковић, Љиљана Петковић, Катарина Петровић, Ненад Станковић, Лазар Суботички, Сузана Судар и Нермин Хасанагић.

О књизи је, поред присутних аутора, говорио и Никола Цветковић, издавач.

dijaspora.news/rts.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top