All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

Богићевић пола сата пред хапшење: „Државни удар“ је унапријед исценирана фарса

„Док јавност ово чита ја се налазим у притвору у Крагујевцу, по потјерници Црне Горе, у монтираном случају наводног државног удара у тој земљи. Немам никакаве везе са припремом терористичких напада у Црној Гори, то је унапријед припремљена и договорена фарса, а грађани Црне Горе врло добро знају и за чији интерес је све то урађено. Вјерујем правосудним органима Србије, али не и Црне Горе. Нијесам крив, немам никакаву кривицу. Нека свако ради свој посао, а истина ће се ускоро сазнати. А истина је да Предраг Богићевић никада, ни под којим условима, не би пуцао на своју браћу у Црној Гори, нити би учесвовао у нечасним радњама и работама. А кад се заврши сав овај циркус, неко ће кривично одговарати за све ово, поручио је Предраг Богићевић у изјави за портал „ИН4С“, у 14:30 часова, пола сата прије него што је ухапшен.

Он је саопштио и да зна да ће бити ухапшен, јер му је то наговијештено у четвртак, када је био у полицији да да изјаву поводом потјернице Црне Горе.

„У четвртак сам дао изјаву у крагујевачкој полицији и одмах сам пуштен кући. Тада ми је речено да ћу сјутрадан морати да се јавим у тужилаштво. Уколико ми буде одређен притвор, поручујем свима да остајем при наводима које сам саопштио, да је ово све фарса унапријед договорена и исценирана, а за чији рачун, нека процијене грађани Црне Горе,“ казао је Богићевић.

Он је у четвртак ујутро приведен у крагујевачку полицију на информативни разговор по Интерполовој потјерници коју је за њим расписала Црна Гора. За Богићевићем је расписана међународна потјерница због сумње да је учествовао у припремању терористичких напада 16. октобра прошле године.

bogicevic Богићевић пола сата пред хапшење: Државни удар је унапријед исценирана фарса

На Интерполовом сајту објављене су и фотографије Едуарда Широкова, Владимира Попова и Немање Ристића, осумњичених за тероризам у покушају и стварање криминалне организације. Током јучерашњег дана, у Београду је ухапшен и Ристић, по поменутој потјерници.

Богићевић је недавно у интервјуу „Дану“ казао да ће са правосудним органима Србије сарађивати и доказати да је све ово монтирана оптужба.

„Како, коме и зашто је било потребно да у црногорски политички циркус око избора уведе мене и Равногорски покрет, чији сам предсједник, је нејасно. Од 20 људи који су ухапшени у Црној Гори, под оптужбом да су припремали терористичке нападе, само је један једини члан нашег покрета.

Тзв. организаторе Братислава Дикића и Александра Синђелића познајем површно, са објицом сам се срео по једном у животу у двије различите прилике, и нијесам ни знао да се њих двојица познају. Потпуно ми је нејасно како и којом потребом сам повезан са овим лицима. На дан избора у Црној Гори сам са рођаком и пријатељем био у посјети родбини и пријатељу, што је врло лако провјерити,“ казао је тада Богићевић.

Он сматра да се неко крајње безобразно поиграо „мојим именом и функцијом у циљу прибављања неких поена, а доведен је у питање мој интегритет“.

„Нијесам планирао никакве терористичке нападе по Црној Гори, а за двојицу руских држављана који се помињу у медијима никад прије нијесам чуо, нити познајем особе с тим именима и презименима. Због тога ћу тужити све оне који су компромитовали моје име и Равногорски покрет, па и специјалног тужиоца Миливоја Катнића,“ поручио је Предраг Богићевић.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top